Karstumizturīgā mūrjava (līdz +1200OC) Weber Firemortar 5kg
Karstumizturīgā java malkas krāšņu kurtuvju mūrēšanai no ugunsdrošajiem (šamota) ķieģeļiem. Izstrādāta speciāli apkures krāsnīm, kamīniem, saunām un cepeškrāsnīm. Nav piemērota dārza griliem, dedzināto māla ķieģeļu mūrēšanai un lielu plaisu aizpildei.
Pozitīvās īpašības:
Ātri un viegli iestrādājama - dari pats
Iestrāde:
Kurtuvju mūrēšanai obligāti jāizmanto tam paredzētie ugunsdrošie jeb šamota ķieģeļi. Ķieģeļiem jābūt attīrītiem no gružiem, putekļiem un eļļām. Iestrādes laikā gaisa un ķieģeļu temperatūrai ir jābūt virs +5OC.
Sauso maisījumu jāsajauc tikai ar tīru ūdeni. Vispirms viena maisa saturam jāpievieno apmēram 0,5 litri ūdens un jāmaisa ar mikseri vai lāpstiņu 3-5 minūtes. Pēc tam maisījumu apmēram 30 minūtes jānostādina, jāpievieno 0,3-0,4 litri ūdens un vēlreiz rūpīgi jāizmaisa, līdz tiek iegūta apstrādājama, viendabīga masa bez javas sabiezējumiem. Ūdeni nedrīkst pievienot vairāk kā norādīts - tas samazina materiāla saķeres īpašības. No viena 5 kg iepakojuma sanāk 2,4-2,6 litri gatavās mūrjavas.
Weber Firemortar jāuzklāj ar ķelli 1-2 mm biezā kārtā. Lielās kurtuvēs, kas paredzētas vienlaicīgi 5-10 kg malkai, ķieģeļus jāmūrē ar vismaz 1/3 savstarpējo pārklājumu.
Ja uzjauktā, vēl neiestrādātā java sāk sastingt, kategoriski aizliegts pievienot papildus ūdeni - to drīkst samaisīt tikai ar svaigu, tikko uzjauktu javu.
Weber Firemortar cietēšanas laiks ir 2-3 nedēļas. Pēdējās nedēļās laikā cietēšanas veicināšanai var izmantot siltā gaisa putēju. Pirmo krāsns iekurināšanu jāveic uzmanīgi ar nelielu uguni un ne ilgāk par pusstundu. Nākamās 3-5 dienas ar nelielu uguni jākurina 1-2 stundas katrā reizē. Krāsns durvīm un dūmvadam jābūt atvērtam visu laiku.
Nelielu kurtuves mūrējuma defektu labošanai Weber rekomendē karstumizturīgo remontjavu Weber Firerepair.
Tehniskā informācija:
Krāsa |
pelēka |
Kārtas (šuves) biezums |
1 - 2 mm |
Frakcijas (grauda) lielums |
0 - 0,5 mm |
Patēriņš |
no 5 kg iepakojuma iznāk apmēram 20 šamota ķieģeļu mūrējums |
Pievienojamais ūdens daudzums |
0,8-0,9 litri / 2 kg |
Izstrādes laiks pēc sajaukšanas ar ūdeni |
līdz 2 diennaktīm, uzglabājot slēgtā traukā |
Cietēšanas laiks |
2 - 3 nedēļas |
Iestrādes temperatūra |
+5O…+30OC |
Iepakojums |
2 kg |
Derīguma termiņš |
24 mēneši |
Svars | 5.00 kg |
---|---|
Zīmols | WEBER |