Logo
Preču katalogs chevron down Created with Sketch.
Izpārdošana

Pirkumu grozā nav nevienas preces

Lai pievienotu preces, dodies uz preču katalogu.

Ceresit CL51 15kg Elastīga hidroizolācija 1-komponenta blīvējošā membrāna

Preces kods: 041997

Kategorija: Hidroizolācijas materiāli

Mērvienība: gab.

Svītru kods: 5900089151158, 9000101122237, 9000101143768

63,90 €/gab.
Pieejams veikalos:
Pasūtāmā prece!

Elastīga, 1 komponenta blīvējošā membrāna pielietojumam zem flīzēm un plātnēm iekštelpās.

Īpašības

  • Pielietojuma atļauju sniegusi būvuzraudzības iestāde A1
  • Ūdensdroša
  • Ātri žūst
  • Pārsedz plaisas
  • Pielietojumam telpās
  • Klāšanai uz sienām un grīdām

PIELIETOJUMA JOMA:

  • lietošana iekštelpās – vannas istabas, virtuves, tualetes, dušas un mazgāšanās telpas uz horizontālām un vertikālām virsmām. 
  • paredzēts pamatnes ārējo virsmu bezšuvju blīvēšanai pirms keramikas plāksnīšu stiprināšanas 
  • lietošanai dzīvokļu būvniecībā telpās, kuras periodiski ir pakļautas mitruma iedarbībai 
  • paredzēts šādu pamatņu blīvēšanai: apmetumi, betona grīdas (arī apsildāmās), cementa-kaļķu apmetumi, mūri veidoti ar pilnām šuvēm 
  • pret mitrumu jutīgu pamatņu aizsardzībai: gāzbetons, ģipškartona, ģipša-šķiedru, cementa-šķiedru un orientēto kokskaidu plāksnes (osb), anhidrīta pamatnes, ģipša pamatnes un apmetumi, izlīdzinošās grīdas javas 

PAMATNES SAGATAVOŠANA:

CL 51 sasaistās (ir adhēzija) ar sausām, viendabīgām, tīrām un plāksnīšu ieklāšanai sagatavotām pamatnēm, kas attīrītas no vielām, kuras samazina adhēziju (piem., antiadhezīviem līdzekļiem, virsmas saistvielu slāņiem, putekļiem, apsarmes). Esošie netīrumi, krāsu slāņi un slāņi ar zemu izturību pilnībā jānoņem. Pamatņu virsmām jābūt līdzenām, bez dziļām plaisām. Anhidrīta pamatnes ar mitrumu ≤ 0,5 % un OSB jānoslīpē mehāniski un no tām jānotīra putekļi. Ģipškartona un ģipšašķiedru plāksnes jānostiprina atbilstoši ražotāja sniegtajiem norādījumiem, pamatņu un apmetumu biezumam jābūt > 10 mm un mitrumam ≤ 1 %. Gludas apmetumu un izlīdzinošo slāņu virsmas ir jāpadara raupjas.

Drūpoši un putekļus izdaloši slāņi jānotīra ar suku un jānogruntē ar preparātu Ceresit CT 17, uzsūcošās pamatnes, kā OSB un skaidu plāksnes (biezums ≥ 22 mm), mehāniski jānoslīpē un jānogruntē ar Ceresit CN 94.

 

DARBA VEIKŠANA:

Ja produkts nav ticis izmantots ilgāku laiku, tas ir jāsamaisa, izmantojot urbjmašīnai pievienotu lēnapgriezienu maisītāju. Materiāls ir gatavs lietošanai. Neatšķaidīts Ceresit CL 51 ir jāuzklāj ar otu vai rullīti. Sākt ar blīvējošās lentes Ceresit CL 89 vai Ceresit CL 152 ieklāšanu sienas un grīdas savienojuma vietās, stūros, malās, izplešanās šuvju, cauruļu caurvadu u. tml. vietās. Blīvēšanas lente ir jāiespiež pirmajā nenožuvušajā CL 51 slānī un pēc tam jāpārklāj ar otru slāni. Lai iegūtu ūdensnoturīgu pamatni, jāuzklāj vismaz divus slāņus ar kopējo biezumu apm. 1,0 mm. Pirmais slānis vienmēr jāklāj ar otu. Otro slāni var klāt ar otu vai rullīti. Slāņus klāj krusteniski. Katrs nākamais slānis jāklāj pēc iepriekšējā slāņa nožūšanas.

Aptuveni 4 stundas pēc pēdējā izolācijas slāņa uzklāšanas var sākt keramikas plāksnīšu stiprināšanu, piemēram, ar flīžu līmi Ceresit CM 11 PLUS, CM 12, CM 12 PLUS, CM 16, CM 17, CM 22 vai CM 29. Instrumentus un svaigi notraipītas vietas jānotīra ar ūdeni. Sacietējušu materiālu iespējams notīrīt tikai mehāniski.

 

TEHNISKIE DATI:

Bāze: modificēta sintētisko sveķu dispersija 

Krāsa: pelēka Blīvums: 1,55 ± 10% kg/dm3 

Konsistence: pasta 

Lietošanas temperatūra: no +5 °C līdz +25 °C 

Pirmā slāņa žūšanas laiks: 90 min 

Otrā slāņa žūšanas laiks: 2 st. 

Plāksnīšu uzklāšana: aptuv. 4 stundas pēc pēdējā slāņa uzklāšanas 

Pārklājuma elastība: nav plaisu un skrāpējumu uz 30 mm joslas +5 °C temperatūrā 

Pārklājuma ūdensizturība − caurlaidība: nav noplūdes pēc 1000 mm augsta ūdens staba 24 stundu iedarbības Relatīvais slāņa pagarinājums pie maksimālā stiepes spēka: ≥ 13% Maksimālais pārklājuma stiepes spriegums: ≥ 5 MPa Adhēzija pie pamatnes, kas nogruntēta ar CT 17: - betons ≥ 3,0 MPa - šķiedru cementa plāksnes ≥ 0,5 MPa - ģipškartona plāksnes ≥ 0,5 MPa vai pārraušana pamatnē - OSB- plāksnes ≥ 0,5 MPa vai pārraušana pamatnē 

Gaistošo organisko savienojumu emisija noteikta laika posmā, kurā tiek sasniegta veselībai kaitīgo faktoru pieļaujamā koncentrācija: iepriekminēto faktoru pieļaujamā koncentrācija nav konstatēta Aptuvenais patēriņš (divi slāņi): aptuv. 1,1 kg/m2 

UZGLABĀŠANA: Līdz 12 mēnešiem, skaitot no ražošanas datuma, uzglabājot izstrādājumu uz paletēm, vēsos, sausos apstākļos un oriģinālos, nebojātos iesaiņojumos. Sargāt no sala! 

Emisiju klasifikācija: EC1 Plus M 1

Svars 15.00 kg
Zīmols CERESIT