Logo
Preču katalogs chevron down Created with Sketch.
Izpārdošana

Pirkumu grozā nav nevienas preces

Lai pievienotu preces, dodies uz preču katalogu.

OSMO 3065 Original 0.375L Pusmatēta bezkrāsaina eļļa ar vasku koka grīdām un mēbelēm

Preces kods: 1103346

Kategorija: Grīdas eļļas un kopšanas līdzekļi

Mērvienība: gab.

Svītru kods: 4006850674398

31,90 €/gab.
Pieejams veikalos:
Mūkusalas iela 93
Ata iela 5a
t/c Sāga

Osmo Polyx eļļas vasks Original ir bezkrāsains, zīdaini matēts  (3032) vai matēts (3062), pusmatēts (3065), glancēts (3011) apdares materiāls visām koka grīdām. Var izmantot arī korķa un terakotas, akmens un citu ar glazūru nepārklātu akmens virsmu bez glazūras pārklājuma eļļošanai. Piemērots arī mēbeļu un darba virsmu eļļošanai.


Ar Osmo Polyx eļļas vasku apstrādāta virsma kļūst īpaši stipra un izturīga, kā arī atgrūž ūdeni un netīrumus. Virsma kļūst izturīga pret vīna, alus, kokakolas, kafijas, tējas, sulas, piena un citu šķidrumu traipiem. Notīrītie netīrumi neatstāj nekādas pēdas. Atjaunošana, pat daļēja, ir vienkārša. Vienkārši notīriet virsmu un vēlreiz apstrādājiet to ar eļļu. Nav nepieciešams slīpēt vai notīrīt veco eļļas vasku. Ar Osmo eļļas vasku apstrādātu grīdu izturība pārsniedz parasto parketa laku un vasku stiprību.

Osmo Polyx eļļas vaska pamatā ir dabiskas eļļas un vaski. Apstrādātā virsma neplaisā, nelobās un nelūp. Ar to var apstrādāt arī virsmas, kas atrodas ļoti mitrās telpās.

Osmo eļļas vasku ir vienkārši uzklāt – divas kārtas bez gruntējuma. Daļēji matēto un matēto spīdumu var padarīt intensīvāku, viegli pulējot. Tiek izcelta koka tekstūra un gadskārtas. Ar eļļas vasku apstrādāta grīda ar laiku kļūst arvien skaistāka un vērtīgāka. Dabiskās eļļas un vaski iesūcas dziļi koksnē, uzturot to elastīgu un veselu, neļaujot tai izžūt un kļūt trauslai. Koks var elpot, mitrums – iztvaikot.

Veselība un vide
Osmo Hartwachs-Öl nesatur biocīdus un konservantus. Nožuvis gala rezultāts atbilst sertifikātam DIN 53160 (izturīgs pret sviedriem un siekalām) un EURO-NORM EN 71 (piemērots bērnu rotaļlietām), kā arī ir nekaitīgs cilvēkiem, augiem un dzīvniekiem.

OSMO COLOR pamatprincips ir ražot un piedāvāt izstrādājumus, kuri ir droši un videi draudzīgi arī to ražošanas laikā. Izstrādājumi un ar tiem iegūtais gala rezultāts atbilst DIN EN ISO 9001 (kvalitātes vadības) un DIN EN ISO 14001 (vides vadības) sertifikātam.

Lietošana
Piemērots visām koka grīdām iekštelpās. Ļoti labi piemērots arī korķa un finiera grīdām, terakotas un citām ar glazūru nepārklātām akmens virsmām, kā arī darba virsmām. Tumšāku cēlkoku eļļošanai izmantojiet Osmo cēlkoku eļļas vasku 1101 (īpaši šķidrs).

3032 bezkrāsains, daļēji matēts/ 3062 bezkrāsains, matēts/ 3065 bezkrāsains, daļēji matēts / 3011 glancēts

Ja vēlaties, lai saglabātos neapstrādātā koka tonis, iesakām izmantot 3040 balto grunti, kas ar uzklātu eļļu neļauj kokam kļūt tumšākam. Ja vēlaties caurspīdīgu krāsainu grīdu, pirmajai kārtai izmantojiet Osmo caurspīdīgo tonēto eļļas vasku.
Nepieciešamo kārtu skaits: 2, apkopei: 1
Segtspēja: 1L = 12 m² divas kārtas / 1L = 24 m² viena kārta
Kārbu tilpumi: 0,125L; 0,375L; 0,75L; 2,5L; 10L; 25L

Priekšdarbi
Koka, korķa vai zāģskaidu plāksnes virsmai jābūt sausai un tīrai (maksimālais mitruma saturs 20%). Nelielus skrāpējumus un caurumus aizpildiet ar koka špakteli. Uzklāt tikai uz virsmām, kurām nav sasalšanas riska.  Notīriet vai maigi noslīpējiet iepriekš apstrādātu virsmu.  Notīriet veco laku.  Ja nepieciešams, izmantojiet smilšpapīru ar maksimālo raupjumu 150, notīriet putekļus.

Koku ar tendenci zilēt, ieteicams iepriekš apstrādāt (ja iespējams, visas virsmas), impregnējot to ar Osmo koksnes impregnēšanas līdzekli, kas nesatur biocīdu (4006).

Savienojamība
Osmo Polyx eļļas vasku var uzklāt uz visiem Osmo eļļas vaskiem (Polyx eļļas vaski), Osmo koka impregnēšanas līdzekļa un Osmo cēlkoka eļļas vaska.

Korozija
Telpās, kuras ir ļoti mitras, izmantojiet galvanizētas neoksidējošas naglas un stiprinājumus.

Uzklāšana
Osmo Polyx eļļas vasks ir gatavs lietošanai. Pirms lietošanas sakratīt.

  1. Koka grīdas
    Uzklāšanai izmantojiet stingru, izturīgu otu. Uzklājiet plānu kārtiņu uz virsmas, pamatīgi un vienmērīgi berzējot koka šķiedras virzienā. Atstājiet žūt uz nakti (vismaz 8–10 stundas), nodrošinot labu ventilāciju. Otro kārtu uzklājiet tādā pašā veidā un ļaujiet žūt 24 stundas. Grīda nav jāpulē!
  1. Korķa grīdas
    Tā kā korķis ir ļoti uzsūktspējīgs materiāls, iesakām izmantot flotex lāpstiņu (galvenokārt tiek izmantota lakas uzklāšanai). Uzklājiet uz virsmas 1 plānu eļļas vaska kārtiņu un atstājiet žūt uz vismaz 24 stundām vai ilgāk. Telpai jābūt labi ventilējamai. Korķa grīdas materiālu ieteicams eļļot pirms tā ieklāšanas, nepieļaujot eļļas sakrāšanos salaiduma vietās, kuru izžūšana var aizņemt ilgu laiku. Ar Osmo Polyx eļļas vasku apstrādāta korķa grīda ir elastīga un izturīga, kā arī 2–3 nedēļu laikā pēc eļļošanas virskārta nostiprinās vēl vairāk.

Darbarīkus notīriet ar lakbenzīnu. Žūšanas laiks ir aptuveni 24 stundas, korķa grīdai – 36 stundas vai ilgāk.

Apkope
Ikdienas apkopei pietiek ar tīrīšanu ar putekļusūcēju vai slotu. Mazgāšanai izmantojiet ūdeni un Wish -Fix šķīdumu. Ieēdušos traipu tīrīšanai un virsmas atsvaidzināšanai izmantojiet Osmo tīrīšanas vasku un aizsargvasku (pieejams arī izsmidzināmā veidā). Ikdienas eļļošanai vai vietām, kur eļļa ir nodilusi, uzklājiet plānu eļļas vaska kārtiņu. Atjaunotās vietas nebūs pamanāmas.

Uzglabāšana
Izstrādājumu var uzglabāt 5 gadus vai ilgāk, ja kārba ir kārtīgi un cieši noslēgta. Ja izstrādājums ir sasalis, istabas temperatūrā tas atgūst konsistenci 24–36 stundu laikā.

Sastāvdaļas
Materiāli ar 50–65% augstu sausvielu saturu
Bāze: dabiskas augu eļļas un vaski (saulespuķu eļļa, sojas eļļa, safloras eļļa, karnauba eļļa un kandelila vasks), parafīni.
Papildvielas: sikatīvs (žūšanas paātrinātājs), ūdeni atgrūdošas palīgvielas
Šķīdinātāji: lakbenzīns bez aromāta (nesatur benzolu)

Tehniskie dati
Īpatnējais svars (blīvums): 0,89g/cm³
Viskozitāte: tiksotrops, krēmveida
Aromāts: atturīgs aromāts, nožuvis – bez aromāta

Brīdinājums
Turēt bērniem nepieejamā vietā. Neliet traukos, kuros tiek uzglabāti dzērieni vai ēdieni.  Nepieļaut kontaktu ar ēdieniem, dzērieniem un dzīvnieku barību. Telpai, kurā strādājat, jābūt labi ventilējamai. Nožuvis cilvēkiem, dzīvniekiem un videi nekaitīgs. Nelietot atklātas uguns, sakarsētu virsmu vai neaizsargātu elektroierīču tuvumā.
Ja nokļūst acīs, nekavējoties tās skalot ar lielu daudzumu ūdens.
Piesūcinātās lupatiņas uzreiz izmazgājiet vai uzglabājiet hermētiskā traukā (pašaizdegšanās risks!) Saskaņā ar Vācijas ugunsdrošības standarta DIN 4102 (celtniecības materiālu un to komponentu degšanas īpatnības) un B2 klases (degošs) sertifikātiem.

Svars 0.40 kg
Izmēri 8.6 x 8.6 x 9 cm
Zīmols OSMO