Logo
Preču katalogs chevron down Created with Sketch.
Izpārdošana

Pirkumu grozā nav nevienas preces

Lai pievienotu preces, dodies uz preču katalogu.

Tikkurila UNICA AKVA C 2.7L Pusspīdīga krāsa durvīm, logiem TIKAI TONĒŠANAI!

Preces kods: 1085434

Kategorija: Durvju, logu, mēbeļu krāsas

Mērvienība: gab.

Svītru kods: 6408070063187

54,50 €/gab.
Pieejams veikalos:
Pasūtāmā prece!

Apraksts

Akrilāta krāsa.

Īpašības

Jaunu un iepriekš krāsotu vai lakotu koka un gruntētu metāla virsmu krāsošanai iekšdarbos un ārdarbos. Teicami piemērota rūpnieciski krāsotu, lakotu un iepriekš ar caurspīdīgiem pārklājumiem apstrādātu virsmu remontkrāsošanai. Nav ieteicama ar pulverpārklājumiem krāsotu alumīnija virsmu krāsošanai.

Pielietojums

Logu rāmji, durvis, durvju rāmji un dārza mēbeles. Piemērota arī iestilkotu balkonu koka paneļu virsmām.

 

TEHNISKIE DATI

Krāsa ir pusspīdīga Krāsa ir ūdens bāzes Darbarīks rullis Darbarīks ota Krāsas patēriņš uz raupjām virsmām


m2/l

 Krāsas patēriņš uz gludām virsmām


m2/l

Bāzes krāsas

A un C

Toņu klāsts

Balto A bāzi var izmantot netonētu vai tonēt atbilstoši Tikkurila koka fasāžu toņu kartei. Var tonēt arī atbilstoši Symphony toņu kartei. C bāze ir bezkrāsaina, un pirms lietošanas vienmēr ir jātonē. Tonētu produktu nemaina un atpakaļ nepieņem.

Spīdums

Pusspīdīgs

Celtniecības materiālu emisijas klase

M1

 

 

Patēriņš

7-9 m2/l.

Iepakojumi

A bāze: 0.9 l, 2.7 l, 9 l 
C bāze: 0.9 l, 2.7 l

Šķīdinātājs

Ūdens

Uzklāšanas metode

Ota ar sintētiskiem sariem vai rullis ar īsu plūksnu, ota izlīdzināšanai. Tradicionālais izsmidzinātājs: sprausla 1.4-1.8 mm, atšķaidīšana 0-10 % pēc tilpuma. Bezgaisa izsmidzinātājs: sprausla 0.009˝-0.013˝, atšķaidīšana 0-5 % pēc tilpuma.

Žūšanas laiks (23°C, gaisa relatīvais mitrums 50%)

Putekļi nelīp pēc 30 min. Var pārkrāsot nākamajā dienā. Sasniedz lietošanai gatavu cietību pēc 2-3 dienām. Logus var aizvērt pēc 1-3 dienām, atkarībā no laika apstākļiem un uzklātā plēves biezuma. Virsma ir pilnībā sacietējusi un sasniegusi pilnīgi izturību pēc apm. 2 nedēļām.

Zemā temperatūrā un mitrā laikā žūšanas laiks ir ilgāks.

Izturība pret atmosfēras iedarbību

Laba, arī rūpnieciskā vidē. 
Toņa noturība - nedzeltē.

Sausais atlikums pēc tilpuma

apm. 40 %, atkarībā no toņa.

 

 

Blīvums

apm. 1.20 kg/l, atkarībā no toņa, ISO 2811.

Uzglabāšana

Sargāt no sala. Nevērīgi aizvērtā vai pustukšā tarā nevar ilgstoši uzglabāt.


UZKLĀŠANA

Uzklāšanas nosacījumi

Krāsojamai virsmai ir jābūt sausai. Krāsošanas un žūšanas laikā gaisa temperatūrai jābūt virs +5°C un relatīvajam gaisa mitrumam zem 80%.

Sagatavošana

Mehāniski jānoņem koka šķiedra, kas atmosfēras iedarbībā ir kļuvusi pelēka. 

Neapstrādāta virsma: 
No nepastrādātas koka virsmas jānotīra netīrumi, pelējums un atlupušais materiāls. Ja nepieciešams, virsma jānomazgā ar Maalipesu mazgāšanas līdzekli vai Homeenpoisto pelējuma noņemšanas līdzekli. No zaru vietām jānoņem sveķi un jānogruntē ar izolācijas gruntskrāsu Multistop. Nepastrādātas koka virsmas ārdarbos jānogruntē ar Valtti Primer vai Valtti Plus Base. Lai novērstu iespējamo sveķu izdalīšanos, nepastrādātas koka virsmas ārdarbos ieteicams nogruntēt ar Öljypohja, bet iekšdarbos ar Jehu. 
Metāla virsmas jānomazgā ar Maalipesu vai Panssaripesu jumtu mazgāšanas līdzekli. Jānoņem rūsa. Metāla virsmas ārdarbos jānogruntē ar Rostex Super Akva vai Rostex Super metāla gruntskrāsu, bet iekšdarbos ar Rostex Super Akva vai Otex. 
UZMANĪBU! Ja Otex tiek izmantota kā gruntskrāsa, pilnīga gruntskrāsas adhēzija tiek sasniegta 2 nedēļas pēc gruntēšanas. Šajā laikā jāizvairās, piem., līmēt krāsotāju līmlenti uz krāsotās virsmas. 

Iepriekš krāsota virsma: 
No iepriekš krāsotas virsmas jānoņem atlupusī krāsa un tepe. Ja nepieciešams, koka virsmas jānomazgā ar Maalipesu vai Homeenpoisto, bet metāla virsmas ar Maalipesu vai Panssaripesu. Spīdīgas virsmas jānoslīpē matētas un asi stūri jānoapaļo. Jānotīra slīpēšanas putekļi. Koka virsmas iekšdarbos: plaisas un iedobumi jāaizpilda ar piemērotu špakteļtepi, nošpaktelētās vietas jānoslīpē. 
Līdz tīram kokam attīrītas virsmas ārdarbos jāapstrādā ar Valtti Primer un nodilušas koka virsmas ārdarbos jānogruntē ar Öljypohja vai Ultra Primer. Līdz tīram kokam attīrītas virsmas ir ieteicams nogruntēt, lai novērstu iespējamo sveķu izdalīšanos. Tīras metāla virsmas jānogruntē ar Rostex Super Akva vai Rostex Super, bet iepriekš rūpnieciski krāsotas metāla virsmas ar Rostex Super. Logu rāmjiem pēc gruntēšanas tepēšanai jāizmanto Presto Ikkunikatti. 
UZMANĪBU! Unica Akva nedrīkst uzklāt uz silikona tepēm vai uz silikonu saturošām virsmām.

Krāsošana

Krāsojot virsmu ar Unica Akva koši sarkanā, dzeltenā vai oranžā tonī, vispirms virsmu jānogruntē ar gruntskrāsu, kas tonēta gaišā vai krāsai līdzīgā tonī. Piemērotās gruntskrāsas minētas augstāk. 
Pirms lietošanas Unica Akva rūpīgi jāsamaisa. Uzklāt ar otu, rulli vai izsmidzinātāju 2 reizes. Krāsojot lielas virsmas, vislabāk krāsu ir vispirms uzklāt, izmantojot rulli ar īsu plūksnu, un tad izlīdzināt ar otu. Neļaut krāsoto joslu malām nožūt. Krāsojot ar otu, Unica Akva var atšķaidīt ar ūdeni līdz 5% apmērā. Krāsa žūst ātri, tādēļ ir ieteicams krāsot joslu veidā. Vislabākie krāsošanas darbarīki ir sintētiskās šķiedras otas, kam ir dažāda garuma sari. 
Krāsojot logu virsmas, krāsa ir jāuzklāj 1-2 mm uz stikla. Rūpīgi jāapstrādā koka izstrādājuma gali. 

Koksne satur sveķus un citus izdalījumus, it īpaši zaru vietās. Tie var izraisīt dzeltēšanu vai sveķu izdalīšanos cauri krāsas slānim temperatūras un mitruma svārstību ietekmē. 

Darbarīku mazgāšana

No darbarīkiem jānoņem liekā krāsa. Darbarīki jāizmazgā ar ūdeni un ziepēm. Sacietējušas krāsas noņemšanai, ieteicams izmanot Tikkurila Pensselipesu darbarīku mazgāšanas līdzekli.

Virsmas kopšana

Normālos apstākļos produkts pilnīgu izturību un cietību sasniedz apm. pēc 2 
nedēļām, tādēļ ar virsmu jāapietas saudzīgi. Ja ir nepieciešama tīrīšana agrāk, tad 
jāizmanto mīksta birste vai mitra lupatiņa.

Remontkrāsošana

Unica Akva var pārkrāsot ar Unica Akva bez gruntēšanas. Skatīt „Sagatavošana”.

Svars 3.00 kg
Izmēri 18 x 18 x 18 cm
Zīmols TIKKURILA