Logo
Preču katalogs chevron down Created with Sketch.
Izpārdošana

Pirkumu grozā nav nevienas preces

Lai pievienotu preces, dodies uz preču katalogu.

Tikkurila BETOLUX AKVA C 2.7L Krāsa grīdām TIKAI TONĒŠANAI!

Preces kods: 041725

Kategorija: Grīdas krāsas

Mērvienība: gab.

Svītru kods: 6408070046746

51,40 €/gab.
Pieejams veikalos:
t/c Sāga

Apraksts

Ūdens bāzes poliuretāna-akrilāta krāsa.

Īpašības

Betona un koka grīdas iekštelpās. Piemērota arī ar alkīda un epoksīda krāsām krāsotu vai epoksīda lakām pārklātu grīdu pārkrāsošanai.

Pielietojums

Betona un koka grīdas un kāpnes dzīvojamās, tirdzniecības un noliktavu ēkās. Piemērota vieglai mehāniskajai un ķīmiskajai iedarbībai pakļautām betona un koka grīdām iekštelpās

 

TEHNISKIE DATI

Krāsa ir piemērota grīdām iekšdarbos Krāsa ir pusspīdīga Krāsa ir ūdens bāzes Darbarīks rullis Darbarīks ota Krāsas patēriņš uz raupjām virsmām


m2/l

 Krāsas patēriņš uz gludām virsmām


m2/l

Bāzes krāsas

A un C

Toņu klāsts

Tikkurila grīdas krāsu toņu karte. Daudzi toņi arī no Tikkurila Symphony toņu kartes.

Spīdums

Pusspīdīgs

Celtniecības materiālu emisijas klase

M1

 

 

Patēriņš

5-7 m²/l

Iepakojumi

0.9 l, 2.7 l, 9 l un 18 l

Šķīdinātājs

Ūdens

Uzklāšanas metode

Ota vai rullis.

Žūšanas laiks (23°C, gaisa relatīvais mitrums 50%)

Putekļi nelīp apm. pēc 15 min. Var pārkrāsot apm. pēc 1 stundas. Virsma ir lietošanai gatava nākošajā dienā. Pilnībā nožuvusi un sasniegusi galējo izturību apmēram 2 nedēļu laikā.

Ķīmiskā izturība

Iztur taukus un vaitspirtu. Neiztur stiprus šķīdinātājus, piemēram, atšķaidītāju.

Sausais atlikums pēc tilpuma

Apm. 35%

 

 

Blīvums

Apm. 1.1 – 1.2 kg/l, ISO 2811

Uzglabāšana

Sargāt no sala.


UZKLĀŠANA

Uzklāšanas nosacījumi

Krāsojamai virsmai ir jābūt sausai un vismaz 4 nedēļas vecai. Betona relatīvajam mitrumam jābūt zem 97%. Krāsošanas un žūšanas laikā gaisa, virsmas un krāsas temperatūrai jābūt vismaz +10 ºC un gaisa relatīvajam mitrumam zem 80 %.

Sagatavošana

Nekrāsotas virsmas: 
Betona grīdas: Ar slīpēšanas mašīnu jānoņem cementa līmes slānis. Jānotīra slīpēšanas putekļi. 

Koka grīdas: Jānotīra netīrumi, putekļi, tauki un eļļas. 

Agrāk krāsotas virsmas: 
Agrāk krāsotas virsmas jānomazgā ar Maalipesu mazgāšanas līdzekli, rūpīgi jānoskalo ar ūdeni un jānožāvē. Jānoņem vecā, atlupusī krāsa. Virsmas rūpīgi jānoslīpē un jānotīra slīpēšanas putekļi.

Krāsošana

Pirms lietošanas krāsa rūpīgi jāsamaisa. 

Betona grīdas: Jaunas betona grīdas jānogruntē vienā kārtā ar Betolux Akva, kas atšķaidīta ar ūdeni 10% apmērā. Pēc tam jaunas un agrāk krāsotas betona grīdas 2-3 kārtās jāpārklāj ar neatšķaidītu Betolux Akva. Uzklāšanai jāizmanto rullis ar īsu plūksnu vai sintētiskā ota, ja apstrādā mazas virsmas. 

Koka grīdas: Jaunas koka grīdas jānogruntē 1 – 2 kārtās ar izolācijas gruntskrāsu Multistop. Pēc tam jaunas un agrāk krāsotas koka grīdas 
2-3 kārtās jāpārklāj ar neatšķaidītu Betolux Akva. Uzklāšanai jāizmanto sintētiskā ota. Uzmanību! Krāsa ātri žūst, tāpēc plānojiet darbu tā, lai izvairītos no nevienmērīga krāsojuma. Vienlaicīgi krāsojiet tikai dažus grīdas dēļus, garenvirzienā. Jebkādas nepieciešamās izmaiņas drīkst veikt tikai uz sausa krāsojuma.

Apstrāde

Pretslīdes apstrāde: 
Lai uzlabotu krāsoto virsmu saķeri, Betolux Akva var pievienot Liukueste pretslīdēšanas piedevu (attiecība 0.33l pulvera uz 10l neatšķaidītas krāsas). Sajaukšanu var veikt manuāli. „Pretslīdes” krāsu uzklāj divās kārtās. 
„Pretslīdes” krāsu uzklāj uz visas grīdas vai ar līmlenti atzīmētos laukumos. Pretslīdes apstrāde ir piemērota arī kāpņu pakāpienu malām. 
„Pretslīdes” krāsu uzklāj uz visas grīdas vai ar līmlenti atzīmētos laukumos. Tā ir arī piemērota kāpņu pakāpienu malām.

Darbarīku mazgāšana

Darbarīki jāizmazgā ar ūdeni vai Tikkurila Pensselipesu darbarīku mazgāšanas līdzekli.

Virsmas kopšana

Krāsotā virsma ir pilnībā nožuvusi un sasniegusi galējo nodilumizturību un ķīmisko izturību apmēram 2 nedēļu laikā. Šajā laikā ir jāizvairās no virsmas tīrīšanas. Virsmu tīra ar birsti, suku vai lupatu un neitrāliem mazgāšanas līdzekļiem (pH 6-8). 

Pielikums Deklarācija
Svars 3.00 kg
Zīmols TIKKURILA